Toiminnanjohtajan palsta


Hyvä Ystävämme!


Elämme kirkkovuodesta helluntain aikaa. Se muistuttaa meitä Pyhästä Hengestä ja Hänen synnyttämästään elämästä ja työstä meistä. Alla on katkelma Jeesuksen puheesta, jossa hän lupasi Pyhän Hengen Häneen uskoville.

Jeesus nousi puhumaan ja huusi kovalla äänellä: ”Jos jonkun on jano, tulkoon minun luokseni ja juokoon! Joka uskoo minuun, ’hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat’, niin kuin kirjoituksissa sanotaan.” Tällä Jeesus tarkoitti Henkeä, jonka häneen uskovat tulisivat saamaan. Vielä ei Henki ollut tullut, koska Jeesusta ei vielä ollut kirkastettu. Joh. 7: 37–39.

Jeesus puhuu tässä toisenlaisesta vedestä. Eli hän voi antaa sellaista vettä, josta ei enää tule jano, niin kuin hän lupasi samarialaiselle naiselle. Jeesus on se lähde, ainoa oikea lähde, josta saamme juoda raikasta vettä, joka kantaa meidät iankaikkiseen elämään.

Kun tulemme Hänen luokseen ja uskomme Häneen, niin meidän sisimmästämme alkavat Hänen lupauksensa mukaan kummuta elävän veden virrat. Eli uskossa Jeesukseen Kristukseen, tulemme osaksi lähdettä ja se näkyy meistä jollain tavoin, toivon mukaan. Jeesus ei luvannut vain kannullista vettä, vaan pulppuilevaa elävän veden virtaa ihmisen sisimpään. Kristillinen seurakunta on parhaimmillaan todellinen lähteiden keskus, jossa on runsaasti lähteitä ja niissä vettä. Siinä Kristuksen Henki pulppuaa esiin, milloin kenenkin sisimmästä ja virvoittaa kaikkia muita.

Mikä sinun elämässäsi on asia, missä saat olla elävien vesien lähteillä hengellisesti? Voitko pohtia sitä hetken mielessäsi? Itselläni se on useasti se, että saan viettää aikaa Jumalan Sanan ja evankeliumin äärellä ja keskustella Jumalan Sanaan liittyvistä löydöistä.

_______________________________________

Tässä Viesti-lehdessä kerromme Elojuhlien ohjelmasta 3.-4.8.2019 Joutjärven kirkossa. Tänä vuonna teemanamme on ”Valo ja pimeys”. Monia mielenkiintoisia alustuksia on luvassa samoin kuin musiikkia, rukousta, soppaa ja sielunhoitoa. Tervetuloa!

Teimme tämänvuotisen kesä- ja opintoretken Porvooseen, josta on oheinen valokuva. Tutustuimme rovasti Aino Mäki-Punton johdolla Porvoon vanhaan kaupunkiin ja Porvoon tuomiokirkkoon. Kävimme myös Runebergin kotimuseossa, jossa saimme kattavan kuvan runoilijan ja kirjailijan elämästä. Moni onkin tänä keväänä saanut laulaa oikein antaumuksella Runebergin sanoittamaa Maamme-laulua, kun Suomi voitti MM-kisoissa niin monta jääkiekko-ottelua ja maailmanmestaruuden.

Säätiömme hallituksessa on aloittanut kaksi uutta pastoria: Paula Enckell sekä Elina Perttilä. Paulan haastattelu on tässä lehdessä. Elinan haastattelu tulee myöhemmin.

Kesällä Raamattukoululla pidetään Rami Saaren johdolla nykyheprean kurssi 17.-20.6. Elokuussa 2019 käynnistyy jo 21. Raamatun monimuoto-opiskelu. Jos tunnet jonkun, joka voisi olla kiinnostunut, niin voi vinkata hänelle.

Iloa ja valoa kesääsi ”pulputtelun” merkeissä!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen

Helsingin Raamattukoulu

 

Porvoon retkikuva

Porvoon tuomiokirkkoon tutustuttiin rovasti Aino Mäki-Punton opastuksella (keskellä).