Toiminnanjohtajan palsta

Tyhjä hauta ja ylösnousemus

Jeesuksen hautaKuvassa oleva kalliohauta on meille monille Israelin kävijöille tuttu. Monet pitävät sitä Jeesuksen hautana, vaikka monilla Raamatun tutkijoilla on näkemyseroja siitä, onko kuvassa oleva hauta juuri se, mihin Jeesus haudattiin. Vielä tärkeämpää on huomioida se, että se kalliohauta, johon Jeesus haudattiin, oli tyhjä pääsiäisaamuna.

Oli alkanut uusi aikakausi. Jeesusta oli turha etsiä enää kuolleiden joukosta. Ei Hän ollut enää haudassa, vaan Hän oli elävänä, ylösnousseena heidän keskellään.

Mitä Jeesuksen ylösnousemus kuolleista meille merkitsee? Ortodoksinen pääsiäistropari hyvin sanoittaa tätä: ” Kristus nousi kuolleista; kuolemalla kuoleman voitti ja haudoissa oleville elämän antoi.” Saamme kääntää katseemme ylösnousseeseen Kristukseen ja laittaa kaiken toivomme Häneen.

Sinä, joka koet, ettei Jumala vastaa sinun rukouksiisi, ja ettei Jumala kuule sinua syntiesi ja pahojen tekojen tähden, niin tyhjä hauta ja Jeesuksen ylösnousemus rohkaiskoon sinua jatkamaan rukousta Jeesuksen nimessä. Siinä nimessä tulet varmasti kuulluksi.

Sinä, joka kamppailet lankeemustesi, kiusaustesi ja helmasyntiesi ja muiden heikkouksien kanssa, saat luottaa siihen, että pääsiäisaamun tyhjä hauta ja Jeesuksen kuolleista herättäminen osoittivat, että Jumala hyväksyi Poikansa sovitustyön. Siinä Jumala antaa meidän rikkomuksemme anteeksi ja siinä on meidän ainoa toivomme.

Sinä, joka etsit hedelmää itsestäsi sitä löytämättä. Pääsiäisaamun tapahtumat julistavat sinulle, että Jumala rakastaa sinua ehdoitta, ilman ansiotasi ja saavutuksiasi. Käännä katseesi rohkeasti ylösnousseeseen Herraan, niin sinä tulet tietämättäsi kantamaan hedelmää, joka kantaa sinut iankaikkiseen elämään.

Sinä, joka näännyt kärsimystesi ja ahdistustesi alla, saat luottaa siihen, että Jeesus totisesti kantoi meidän kipumme ja sairautemme. Hän lupaa pitää sinusta huolen.

Sinä, jota kuolema pelottaa. Pääsiäisaamun tyhjä hauta ja ylösnousemus vakuuttavat, että kuolema on nielty ja voitto on saatu. Laita turvasi tähän kuoleman voittajaan, niin saat ilolla nähdä Hänet rajan toisella puolen vastaanottamassa Sinua iankaikkisuuteen, jossa ei ole enää murhetta, kipua ja kuolemaa.

Siunattua Ylösnousemusjuhlaa!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen