Esittelyssä Ritva Tolvi ja Annukka Kuusisto-Toivonen

Helsingin Raamattukoululla järjestetään nyt toisen kerran keväinen musiikkimatinea,
jonka ovat koonneet musiikinopettaja Ritva Tolvi ja laulunopettaja, diplomilaulaja Annukka Kuusisto-Toivonen.

Monille Ritva ja Annukka ovat tuttuja Hannu Äimäsen Lauantain Sana -tilaisuuksista, joissa he ovat jo yli 10 vuoden ajan palvelleet soiton ja laulun lahjoillaan. Lauantain Sana, alussa nimeltään Lauantaisaarna, on heille kuten monille osallistujille merkinnyt paljon vuosien ajan. Kerran kuussa pidettävässä Lauantain Sanassa Hannu puhuu Raamatun tärkeistä ja joskus vaikeistakin aiheista, joista usein syntyy keskustelua.

Annukka valitsee yleensä hengelliset laulut ja virret rukouksessa niin, että ne sopivat päivän teemaan. Hän haluaa rohkaista läsnäolijoita osallistumaan yhteiseen lauluun, mielessään Ulla-Christina Sjömanin sana: ”Jokainen laulakoon sillä äänellä kuin Jumala on hänelle antanut”. Alkuaikoina mukana oli myös tänä keväänä Taivaan kotiin siirtynyt Päivi Hovila, jonka kanssa Annukka lauloi usein duettoja. Tässä konsertissa kuulemme mm. hänen poikaansa Teemua sekä Lauantain Sanan musiikkiryhmään mukaan tulleita Maria Penttiä ja Kristiina Kuusistoa.

Kaikki kyvyt ja taidot ovat Jumalan lahjaa ja ovat tarkoitettu jaettavaksi yhteiseksi iloksi.  On paljon kokemuksia siitä, kuinka jokin musiikki on saanut ihmisen toteamaan: Jumala on olemassa!

Annukan ja Ritvan lisäksi kaikki laulajat tässä konsertissa tuovat lahjansa ja panoksensa Raamattukoulun hyväksi.  Annukka kertoo, että aina kun hän laulaa, niin hän laulaa Herralle. Paavalikin kehottaa Efesolaiskirjeessä (5:19): ”Veisatkaa yhdessä psalmeja, ylistysvirsiä ja hengellisiä lauluja, soittakaa ja laulakaa täydestä sydämestä Herralle.”

Tässä musiikkimatineassa eletään läpi ihmisen elämää, jota Jumala johtaa – silloinkin kun ihminen ei sitä itse tiedosta, vaan etsii omia polkujaan.  Kevätkonsertin käsiohjelmaan on laitettu monien laulujen sanat ja käännökset suomeksi.

Ritva ja Annukka toivottavat teidät sydämellisesti tervetulleeksi – Herra kanssamme!

Musiikkimatinea2018Esiintyjat

Kevään 2018 musiikkimatinean kuvassa vasemmalta alkaen: Ritva Tolvi, Jorma Reinikainen, Sanna Parko, Maria Pentti, Kristiina Kuusisto, Teemu Hovila, Liisa Siikanen, Seija Tyrmi-Anttonen, Kari Saarinen ja Marja Heimala-Pelkonen.
Kuvaaja: Eero Ravantti

MusiikkimatineaESITE2019