”Herra, nyt sinä annat palvelijasi Violan rauhassa lähteä!” 

 Viola Jalava  3.12.1925 – 2.2.2019

ViolaJalava200Etsin Violaa Roihuvuoren palvelutalosta.  Tulin neljän hengen huoneeseen, jossa eräällä pöydälle oli kaunis kultareunainen Raamattu.  Kannessa luki myös kultakirjaimin: Viola Jalava.   Violaa ei näkynyt.  Etsiskelin häntä ja siellähän oli ”omien” joukossa, hoitajien huoneessa raportilla, omassa tuolissaan.  Aivan niin kuin olisi ollut opettajien kokouksessa.

Viola oli opettaja.  Kaksinkertainen opettaja: filosofian maisteri ja teologian maisteri, Viipurissa syntynyt, Turussa opiskellut ja auskultoinut äidinkielen opettaja.  Raamattukouluun Viola tuli vuonna 1963 äidinkielen opettajaksi.   Koulussamme oli aikoinaan myös iltakeskikoulu, jonka rehtorina Viola toimi.  Voidakseen vielä paremmin palvella Raamattukoulua Viola suoritti teologian maisterin tutkinnon. Raamattukoululla Viola oli töissä vuoteen 1990 asti.  Siis 27 vuotta.

Nuorisonohjaajaopiskelijoille Viola opetti monia alaansa liittyviä aineita, mutta Raamattu oli Violan elämä.  Raamattukoulu-lehti oli myös vuosikymmenet Violan toimittama. Monet opiskelijat saivat kokemuksen lehden tekemisestä Violan toimituskunnassa.

Viola oli lämmin ja ystävällinen. Niin kuunteleva, että hänelle oli myös helppo lykätä monenlaisia tehtäviä ja töitä.  Niiden paljoutta en kuitenkaan kuullut Violan valittavan. Kun Viola sitten jäi eläkkeelle, Töölön seurakunnasta tuli hänen kotinsa. Sielläkin hänen tietotaitonsa oli käytössä raamattupiirissä.

Viimeiseksi lähtiessäni Violan luota kysyin, mitä hän haluaa sanoa Raamattukoululle.  ”Sano terveisiä.  Kerro lämpimiä terveisiä.”

Violalla ei ollut omaista.  Hänet siunattiin pienen ystävien joukon saattamana.

Viola oli persoona.   Monella on paljon muistoja hänestä.

Muistelemme Violaa ja Tuula Setälää Raamattukoululla keskiviikkona 15.5.2019 klo 14.  Lämpimästi tervetuloa muistoseuroihin kunnioittamaan meille tärkeiden opettajien Tuulan ja Violan elämäntyötä!

Marja Heimala-Pelkonen, Violan oppilas ja työtoveri

P.S.  Järjestelyjä helpottaa, jos ilmoitat tulostasi koululle joko sähköpostilla: 
emailButton Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Huom! vaihda etuosa sanaan toimisto tai  puh. 09 491 667.