Toiminnanjohtajan palsta

Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsasLähestymme kirkkovuodesta paaston aikaa ja olemme matkalla kohti pääsiäistä. Jeesus lähestyi pääsiäistä puhumalla omasta kärsimyksestään opetuslapsilleen ja valmensi heitä myös heidän oman ristinsä kantamiseen sanomalla: ”Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua” (Mark. 8:34).

Jeesuksen aikana ristin ottaminen ja sen kantaminen tarkoitti kuolemantuomiota. Jeesuksen sanoja ristin kantamisesta on tulkittu monella tavalla. Voisiko ristin ottaminen ja sen kantaminen meillä tarkoittaa itsensä kuolettamista ja tyytymistä Jumalan tahtoon? Jeesus ei myöskään jättänyt monia vaihtoehtoja ristin kantamisen suhteen vaan hän sanoi ”ottakoon ristinsä” siis oman ristinsä ja ennen kaikkea seuratkoon häntä: Jeesusta Kristusta.

Itsensä kieltäminen ei ole helppo prosessi. Jumala voi käyttää monenlaisia keinoja sille, että Hän taivuttaa meidän tahtomme Hänen tahtoonsa. On olemassa eräs kysymys tai vitsi, joka kuvastaa tätä tilannetta hyvin. Mitä eroa on insinöörillä ja rautakangella? Rautakanki taipuu. Olen nähnyt, miten rautakanki taipuu ihan vähän kovan paineen alaisena. Näin on usein meillä ihmisilläkin. Me taivumme vasta kovan paineen alaisena. Suostumme vasta useasti sitten kantamaan omaa ristiämme.

Mutta meidän ei tarvitse yksin olla kantamassa meidän ristiämme. Jeesus tietää parhaiten, mitä on ristin kantaminen ja mitä on kärsimys. Hän kehottaa meitä tulemaan hänen luokseen. Hän lupaa antaa meille levon. ”Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä, niin te löydätte levon sielullenne” (Matt. 11:28-30). Hän myös tietää, mitä on ylösnousemus. On hyvä muistaa, että ristin ja kuoleman toisella puolella Jeesuksen Kristuksen kautta loistaa ylösnousemuksen valo.

Tiedotamme tässä vuoden ensimmäisessä ystäväkirjeessä perinteisesti Raamattukoulun varainhankinnasta ja Raamattukoulun kannatusyhdistyksestä. Suuri osa Raamattukoulun tuloista tulee erilaisina lahjoituksina. Niitä ovat rahalahjoitukset ja kolehdit, testamenttilahjoitukset sekä Helsingin Raamattukoulusäätiön kannatusyhdistyksen kautta tulevat lahjoitukset.

Kannatusyhdistys tekee tärkeätä työtä liittyen Helsingin Raamattukoulun varainhankintaan. Merkittävin ja näkyvin muoto on keväisin ja syksyisin järjestettävät myyjäiset, joihin suurin osa myytävistä tuotteista saadaan lahjoituksina ja tehdään talkootöinä. Otamme vastaan myytäväksi myös käytettyjä hengellisiä kirjoja.  

Seuraavat myyjäiset ovat lauantaina 23.3. klo 11–14. Olet tervetullut poikkeamaan myyjäisissä. Mahdollisuus on myös tehdä talkootöitä (19.–22.3.). Monenlaisia tehtäviä on tarjolla.

Siunattua ja valoisaa kevättä sinulle!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen

Helsingin Raamattukoulu