Toiminnanjohtajan palsta

Hyvä ystävämme!

Jarikasvot80Kävin muutama viikko sitten kuuntelemassa Espoon piispan vaalin ehdokkaiden tilaisuutta Espoossa. Odotinkin mielenkiinnolla näkemyksiä Raamatusta. Haastattelijat kysyivät useamman kysymyksen lähinnä Uuteen testamenttiin liittyen. Näkemyserojakin oli ehdokkaiden välillä. Esimerkiksi Jeesuksen ruokkimisihme jakoi näkemyksiä. Eräs ehdokkaista ei uskonut siihen. Sammeli Juntunen ehdotti (vitsinä), että viisi leipää ja kaksi kalaa pitäisi lukea viisi leipää ja kaks´si-kalaa. Yllätys oli myös, että eräs ehdokkaista ei uskonut lainkaan Jeesuksen neitseestä syntymiseen. Se, että Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä, on osa meidän apostolista uskontunnustusta. Raamatun tuntemuksen lisäämiseksi tästä, olemme valmistaneet lyhytkurssin seurakuntien tilattavaksi: kolme pointtia UT:sta ja VT:stä liittyen siihen, että Jeesus sikisi Pyhästä Hengestä (vinkkinä Matt. 1:20) ja mitä merkitystä sillä on.

Syksyn toiminta on käynnistynyt koulullamme. Monimuotokurssilla, vuoden mittaisella kurssilla opiskelee  20 opiskelijaa. Erilaiset raamattualustus- ja keskustelutilaisuudet ovat käynnistyneet koululla, Töölön ja Keski-Lahden seurakunnissa. Miesfoorumin syksyn toiminta on myös käynnistynyt. Järjestämme perinteiset myyjäiset lauantaina 17.11.

Syyskuun lopussa raamattupiiriohjaajien koulutus kokosi yhteen 20 innokasta opiskelijaa. Kävimme raamattupiirin ohjaamisen kannalta tärkeitä asioita hyvässä vuorovaikutuksessa. Monille kurssilaisista raamattupiiri on tärkeä osa hengellistä kasvamista. Eräs kurssilaisista totesikin, että ”raamattupiiri on keidashetki kiireisen arjen keskellä”. Raamattupiirin ohjaamisen kurssi kestää päivän ja tätäkin kurssia voi tilata seurakuntiin.

Kerromme tässä lehdessä useasta henkilöstä, jotka ovat olleet erilaisissa tehtävissä Helsingin Raamattukouluun liittyen.

Iloa ja valoa syksyysi!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen

HELSINGIN RAAMATTUKOULU