Toiminnanjohtajan palsta

Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsasSyksy on alkanut viimein ilmojenkin puolesta. Lämpimän syyskuun jälkeen ilmat ovat viilentyneet ja illat pimentyneet. Monelle tuttu toiminta seurakunnissa ja opintokerhoissa jatkuu syksyn tultua. Niin on meillä täällä Raamattukoulullakin.

Tänä syksynä opiskelemme Psalmeja yhdessä Töölön seurakunnan kanssa Temppeliaukion kirkolla sekä verkossa. Aluksi tuntui hieman oudolta valmistella luentoja Psalmeista, joita olen aiemmin lähinnä käyttänyt osana omaa rukouselämää. Matkan varrella on ollut ilo huomata, että Psalmeissa on paljon hengellistä sisältöä, johon kannattaa perehtyä syvemmin.  

Syyskuun lopussa psalmialustuksissa oli esillä mm. juhla- tai ylistyspsalmit (113-118), joita laulettiin mm. pääsiäisenä, helluntaina ja lehtimajajuhlan aikana. Näitä psalmeja Jeesuskin lauloi, kun hän asetti ehtoollisen. Psalmissa 116:13 mainitaan: ”Minä kohotan pelastuksen maljan ja huudan avukseni Herran nimeä.” Koskettavaa on, että pelastuksen malja on hepreaksi kos jeshuot, jonka maskuliinimuoto on jeshua, joka on Jeesuksen hepreankielinen nimi. Todennäköisesti tämän maljan aikana Jeesus asetti ehtoollisen.

Syksyn toiminta on Raamattukoulullamme käynnissä. 30 opiskelijaa on aloittanut Raamatun monimuoto-opiskelun. Olemme siitä kiitollisia. Eräs opiskelija laittoi viestin: ”Viikon päästä pääsisi taas lähijaksolle opiskelemaan Raamattua. Ei tahdo millään jaksaa odottaa viikkoa. Tämä Raamattukoulu on kyllä parasta, mitä minulle on tänä vuonna tapahtunut.”

Juhlimme tänä vuonna Raamattukoulun 70-vuotisjuhlaa. Siihen liittyen olemme tekemässä tekniikan hankintoja, joilla parannamme etäopiskeluun liittyvää äänen ja kuvan hallintaa.

Joulumyyjäiset ovat lauantaina 18.11. klo 11–14. Viimeinen Syventäen Raamattua kurssipäivä tänä vuonna on lauantaina 28.10. Tällöin Pekka Eskelinen pitää koulutuspäivän Jobin kirjasta. Tervetuloa!

Kiitos, kun muistat myös Helsingin Raamattukoulua ja siellä tehtävää työtä rukouksin.


Siunattua syksyn jatkoa sinulle!


Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu


Psalmi 118:1 ”Kiittäkää Herraa, sillä hän hyvä; sillä hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.”