Raamattukoulun 70-vuotisjuhlakeräys

Tänä vuonna on kulunut 70 vuotta siitä, kun Helsingin Raamattukoulusäätiötä edeltänyt Helsingin Raamattukouluyhdistys perustettiin.

Vaikka koululla on jo kunnioitettavat 70 vuotta ikää, katsomme kuitenkin tulevaisuuteen ja olemme keräämässä 70-vuotislahjakeräystä uuden teknologian hankkimiseksi Raamattukoululle. Etäopetus on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Esimerkiksi edellisellä Raamatun monimuotokurssilla oli osanottajia etänä Norjasta, Utsjoelta, Oulusta ja Saarijärveltä. Sitä edellisellä kurssilla kaukaisin oli Itävallasta etänä.

Etäopetukseen liittyen olemme suunnitelleet hankkivamme etäohjattavia videokameroita, joilla pystymme huomaamattomammin kuvaamaan ja nopeammin reagoimaan, kun kuvakulma tai kuvattava henkilö vaihtuu. Lisäksi näin saamme äänen paremmin taltioitua luokkatilanteessa. Samassa yhteydessä olisimme korvaamassa koulun 8 vuotta vanhan, välillä itsekseen sammuvan, projektorin 85 tuuman TV-näytöllä. Tällöin ei myöskään tarvitsisi pimentää luokkaa.

Edellisen keräyksen hankintoja varten toteutimme keväällä 2019. Tällöin ostimme videokameran ja lisävalon. Nyt olemme tehneet yli 75 videota YouTubeen. YouTube-kanavallamme on 750 tilaajaa ja joitain videoita on katsottu noin 8000 kertaa. Videot liittyvät Raamattuun ja hengelliseen elämään. Palaute kanavalta on ollut positiivista.

Jos haluat olla mukana Raamattukoulun 70v juhlakeräyksessä ja avustamassa tätä hankintaa, niin voit lahjoittaa Helsingin Raamattukoulun tilille (FI82 1745 3000 0191 43) sopivan summan ja laittaa viestiksi ”Raamattukoulu 70v”. Olemme kiitollisia jokaisesta, pienestäkin, lahjoituksesta.