Kiitoksen aika – Helsingin näköisistä Elojuhlista

Elojuhien kakkutiimi”Evankelista ja Martta kohtaavat kirkolla”
Toisena elojuhlapäivänä Meilahden kirkon eteisessä kohtasivat  ”evankelista ja Martta”. Molemmat katsovat kirkkosalissa olevaa väkimäärää.  ”Evankelista” nosti kädet ylös ja huudahti: ”Halleluja, kuinka paljon ihmisiä on tullut Elojuhlille!”  ”Martta” puolestaan voihkaisi: ”Herra armahda! Kuinka kakut riittävät?”

Lopulta kakut riittivät ja kaikki muukin toimi.  Olimme saaneet vapaehtoisia töihin: taitavat kokit, leipojat, tiskaajat, kahvinkeittäjät ja tarjoiluhenkilökunnan.  Palvelupaikoillamme kohtasimme iloisen elojuhlakansan ja juhlilla vallitsevan pyhän hoitavan rauhan.  Jotkut kommentoivatkin ääneen kokemaansa rauhaa väenpaljouden keskellä. Jumala siunasi juhlia ja osallistujia henkilökohtaisesti.

Kannatusyhdistyksen vastuualueina juhlien järjestelyissä olivat lounas ja kahvilatarjoilut, kirjamyynti- ja esittelypöytien järjestäminen ja hoitaminen. Tarjolla oli hengellistä kirjallisuutta ja kortteja ja koruja. Samassa eteistilassa oli myös kohtaamispaikka, jossa oli valokuvia mm. koulun historiasta. Lapsille oli Raamatun kertomuksia viereisessä ”pikkukirkossa” ja Raamatusta kertovia nukkeja oli kaunistamassa seurakuntasalia.

Herra lähettää työhön elopellolle
Vapaaehtoisten alkupalaverissa viittasin Raamatun kohtaan, jossa Jeesus lähetti opetuslapsia kaksittain viemään hyvää sanomaa kyliin ja kaupunkeihin. Sen jälkeen hän lähetti vielä 72 muuta ihmistä. Jeesus sanoi, että sato kypsyy ja elonkorjuun aika on käsillä, mutta työmiehiä on vähän. Rukoilkaa heitä elopellolle.

Koin että olimme Elojuhlilla varustamassa juhlille osallistujia elonkorjuuseen Jumalan vaalenevalle viljapellolle. Häneltä saamme voiman työhön ja vain hänellä on valta lähettää.  Jokainen kuulija ja puhuja on omalla paikallaan Herran pellolla, mutta työ on Herran.

Rukous on keskeinen osa työtämme
Jumalan suunnitelma on, että pyydämme häneltä ensin ja kerromme hänelle tarpeemme.

Daavidin psalmissa sanotaan: Jos Herra ei taloa rakenna, turhaan näkevät rakentajat vaivaa. Jos Herra ei kaupunkia vartioi, turhaan vartija valvoo. Ps. 127:1. Elojuhlien tapahtumien, puhujien, ohjelmansuorittajien, keittiön, tarjoilujen ja kaikkien järjestelyiden sekä Töölön seurakunnan puolesta on rukoiltu jo suunnittelun alkuvaiheista asti.  Olimme nyt uuden äärellä. Ei ollut tuttua juhlapaikkaa Joutjärven kirkkoa Lahdessa, jossa Elojuhlat on pidetty monien vuosien ajan.  

Helsingin Raamattukoulun ja Töölön seurakunnan välinen jo vuosia kestänyt yhteistyö kantoi uutta hedelmää ja mahdollisti Helsingin juhlat.

Suuret kiitokset kannatusyhdistyksen puolesta Töölön seurakunnalle ja Meilahden kirkon väelle joustavasta yhteistyöstä. Kiitos kaikille vapaaehtoisille suuresta palvelutyöstänne ja ihmisten kohtaamisista juhlilla. Kiitos osallistumisestasi Elojuhlille paikan päällä tai YouTuben kautta.

Tarvitsemme jatkossakin Raamattukoulun tapahtumiin vapaaehtoisia erilaisiin tehtäviin. Kerro tätä ystävillesikin.

Kylvöä on tehty ja nyt valmistaudutaan sadon korjuuseen. Siunausta ja varjelusta Jumalan elopelloille. Nähdään ensi vuoden Elojuhlilla Helsingissä Meilahden kirkossa 3.-4.8.2024. 

Mane Juvonen
Helsingin Raamattukoulusäätiön Kannatusyhdistys ry puheenjohtaja