Elojuhlat 2018

Turva heikkoudessa

LiisaUsvaala400ElojuhlatMuistan lukeneeni pari vuotta sitten Timo Junkkaalan artikkelin: Kristityn turvallisuus – mihin se perustuu? Hän kertoi siinä tapaamisestaan anoppinsa kanssa kuusi päivää ennen tämän kuolemaa. Anoppi kysyi yllättäen vävyltään: Mitä Jumala sinulle merkitsee? Junkkaala vastasi ne tavalliset, Jeesus, syntien anteeksiantamus, taivas. Sitten hän kysyi saman kysymyksen anopiltaan, joka lyhyesti vastasi: Turvallisuutta. Toivon, että itsekin voin pitkän elämän jälkeen kuoleman kolkuttaessa ovelle, sydämestäni sanoa samoin.

Jeesus sanoo: ”Tämän minä olen teille puhunut, että teillä olisi minussa rauha. Maailmassa teillä on ahdistus; mutta olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman.” (Joh. 16:33)

Elämämme ei aina ole vaikeaa, vaan se sisältää myös paljon iloa ja onnea, mistä kiitos Jumalalle. Kuitenkin luulen, että lähes jokainen meistä ymmärtää Jeesuksen sanat: ”Maailmassa teillä on ahdistus.” Varmasti monet näidenkin päivien rukouspyynnöt todistavat sen.

Ahdistuksen elämäämme tuo usein se, että tunnemme elämän haasteissa oman heikkoutemme, keskeneräisyytemme, avuttomuutemme ja voimattomuutemme. Tunnemme avuntarpeemme.

Myös Jeesus tuntee meidät ja tietää, että tarvitsemme apua ja turvaa Häneltä. Siksi hän sanoo meille: ”Olkaa turvallisella mielellä: minä olen voittanut maailman”.

Meidän heikkojen ja ahdistuneitten turvana ovat Jeesuksen sanat, kun omistamme ne itsellemme. Niissä on lohdutus ja niihin voi luottaa myös rukouksessa.

Voit rukoilla kaikkien elämääsi liittyvien ihmisten puolesta.
Voit myös rukoilla mielessäsi omien asioittesi puolesta.
Rukoillaan ja odotetaan Jumalalta apua.

Teksti: Liisa Usvaala