Esittelyssä

Vapaaehtoinen Eeva Porvali

EevaPorvali400Miten olet tullut tuntemaan Raamattukoulun?

Kävin kuuntelemassa Helsingin Raamattukoulun raamattualustuksia Temppeliaukion kirkolla ystäväni suosittelemana ja sitä kautta opin tuntemaan Raamattukoulun väkeä. Marja Heimala-Pelkonen kutsui minut sieltä auttamaan myyjäisissä. Nyt olen ollut eläkkeellä 4 vuotta ja aikaa ja jaksamista on osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Mitä Raamattu sinulle merkitsee?

Minulle on tärkeä asia, että voi opiskella Raamattua. Olen käynyt Raamatun monimuotokurssin. Mielelläni kuuntelen opetusta Raamatusta samoin kuin luen sitä itse. Mielestäni Raamattukoulu on rukouksen talo, jonka aistii tullessa.

Mistä pidät Raamattukoulun kannatusyhdistyksen toiminnassa

Pidän yhdessä tekemisestä ja myyjäisten valmistelemisesta. Tosin, kun tulin uutena, niin hieman jännitti ja löydänkö paikkani. Onneksi mukana on vanhoja konkareita, joilta oppii ja pääse helposti mukaan. Ilmapiiri tekemisen keskellä on ollut positiivinen, vaikka niin monta naista ”säheltää” yhteisen päämärän hyväksi.    Yhdessä tekeminen on se hieno juttu. Motiivina on myös mitä varten myyjäisiä järjestetään. Hienoa on ollut, kun on saanut kokeilla myös uusia asioita.

Myyjäisviikolla Eeva tiskaa, vaivaa taikinoita ja paistaa uunilla tai on mennyt sinne, missä tarvitaan. Vaikka kroppa välillä väsyy, niin tekemisestä jää hyvä mieli.

”Jokaisella on jokin lahja, kannattaa tulla kokeilemaan, niin paikka löytyy. Vapaaehtoisena toimiminen on oikeasti kivaa”  Eeva toteaa kattila ja kauha kädessä.

Teksti: Jari A. Jolkkonen