Liisa Usvaalan puhe Elojuhlilla 2018

Psalmien turva

LiisaUsvaalaElojuhlat2018Opiskelijat kysyivät kerran opettajaltaan, sveitsiläiseltä teologilta Karl Bathilta, mikä hänelle itselleen on tärkeintä kristinuskossa. Hän vastasi laulun sanoin: ”Jeesus mua rakastaa, Raamattu sen ilmoittaa.” Laulu jatkuu: ”Vaikka olen heikkokin, hän mua hoitaa hellimmin.”

Meille kristityille hengelliset laulut ovat kautta aikojen olleet lohdutuksen ja toivon lähteitä. Ne ovat rukousta ja uskontunnustusta sekä kiitosta ja ylistystä Jumalalle.

Raamatun hengelliset laulut Psalmit ovat samoin kirja, johon me kristityt turvaamme monenlaisten vaikeuksiemme ja haasteidemme kanssa. Sieltä löytyy kaikki, mitä ihmisen elämästäkin. Juuri siksi psalmeista löytyy turva, ei tarvitse selittää eikä puolustella, usein riittää kun sanoo vain: AAMEN.

Rukoillessamme muistakaamme psalminkirjoittajan sanat: ”Minä rakastan Herraa. Hän kuulee minua, hän kuulee hartaan pyyntöni. Kun huudan häntä avuksi, hän kuuntelee.” (Ps. 116:1-2)

Vaikka emme huudakaan ääneen, vaan rukoilemme hiljaa, huokauskin voi Jumalan korvissa olla huuto ja muutama hiljainen sana harras pyyntö. Ja Hän kuuntelee ja kuulee.

Jokaisen meidän lähipiirissämme ja kauempanakin on ihmisiä, jotka eivät tunne meidän turvaamme, Jeesusta Kristusta. Samoin maailmassa on kansoja, jotka eivät tunne Jeesusta.  Rukousaiheena on, että hekin löytäisivät elämäänsä uskon Jeesukseen ja anteeksiantamukseen. Lähetystyön puolesta on myös hyvä rukoilla.