Toiminnanjohtajan palsta helmi-maaliskuu 2020

Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsasEräs evankelista totesi osuvasti: ”Ei nämä kristinuskon perusasiat kovin monimutkaisia ole. Yksi nimi meille on annettu, jossa me pelastumme ja yhden rukouksen Jeesus opetti.”

Suurin osa meistä suomalaisista on oppinut ulkoa Isä meidän -rukouksen jo rippikoulussa. Katekismuksessamme sanotaan: ”Isä meidän -rukouksessa pyydämme, että Jumala joka päivä antaisi meille voimia noudattaa hänen tahtoaan ja uskoa häneen. Kun rukoilemme Jeesuksen opettamin sanoin, pyydämme Jumalan tahdon mukaisia asioita. Tunnustamme, että Jumala tietää, mikä on meille hyväksi ja mitä todella tarvitsemme.

Isä meidän -rukous hienolla tavalla kattaa kaikki tärkeimmät pyynnöt Jumalaan liittyen samoin kuin meidän jokapäiväiseen elämäämme liittyen.

Korutaitelija Helvi Arajärvi on suunnitellut koulullemme Isä meidän -rannekorun. Tästä korusta on lisätietoa tässä lehdessä Raamattukoulun kannatusyhdistystä käsittelevässä jutussa. Itseäni tässä korussa on erityisesti koskettanut kuutiomainen korukivi, joka liittyy Isä meidän -rukouksen kohtaan: ”Anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka meitä vastaan ovat rikkoneet.” Meissä on monenlaista särmää ja kulmikkuutta, joka kaipaa hiomista. Tämä tulee helposti mieleen, kun pyörittää kuutiomaista helmeä sormien välissä.

_______________________

Tiedotamme tässä vuoden ensimmäisessä ystäväkirjeessä perinteisesti Raamattukoulun varainhankinnasta ja Raamattukoulun kannatusyhdistyksestä. Suuri osa Raamattukoulun tuloista tulee erilaisina lahjoituksina. Niitä ovat rahalahjoitukset ja kolehdit, testamentti-lahjoitukset sekä Helsingin Raamattukoulusäätiön kannatusyhdistyksen kautta tulevat lahjoitukset.

Kannatusyhdistys tekee tärkeätä työtä Helsingin Raamattukoulun varainhankintaan liittyen. Merkittävin ja näkyvin muoto on keväisin ja syksyisin järjestettävät myyjäiset, joihin suurin osa myytävistä tuotteista saadaan lahjoituksina ja tehdään talkootöinä. Monet kannatusyhdistyksen jäsenistä on mukana myös koulun keittiötiimissä.    

21.3. klo 11–14. Olet tervetullut poikkeamaan myyjäisissä. Mahdollisuus on myös tehdä talkootöitä (17.–20.3.). Monenlaisia tehtäviä on tarjolla.

Siunattua ja valoisaa kevättä sinulle!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu

 

Kiitokset lahjoituksista

Lämpimät kiitokset kaikille, jotka olette lahjoittaneet varoja Helsingin Raamattukoulun työn hyväksi. Ohessa on kuvattuna viime vuoden aikana saadut lahjoitukset. Näillä saamme katettua osan vuosittaisesta alijäämästä.

Helsingin Raamattukoulun rahoitus perustuu huomattavassa määrin vapaaehtoisiin lahjoituksiin.

Kannatusmaksutjakolehdit2019