HannuAimanenbyOlli Hakamies

Hannu ja Väiski – evankeliumin asialla

Hannu Äimänen  on hyvinkin tuttu Raamattukoulun väelle, mutta kuka on Väiski, se selviää tässä jutussa myöhemmin.

Kauvatsalla (se on Suomessa, Satakunnassa) aprillipäivänä 1950 syntynyt, Turussa ja Kuopiossa koulunsa käynyt lakimies kääntyi evankeliumin asialle nelisenkymmentä vuotta sitten. Lain alta armon osallisuuteen siirtyminen oli myrskyinen prosessi. Syyllisyytensä kanssa syvissä vesissä kipuileva nuori mies sai vapauttavan tuomion ristin luota. Kokemus oli niin raju, että sen hedelmät näkyvät vieläkin Hannun julistuksessa armollisuutena ja sielunhoidollisena asenteena. Lyötyä ei lyödä, eikä suitsevaista kynttilän sydäntä sammuteta.

Kriisipalvelussa ja Takuusäätiössä Hannu selvitteli  umpikujaan joutuneiden asioita. Hän perusti myös oman lakiasiaintoimiston oltuaan sitä ennen  pitkään lakimiehenä toisessa toimistossa, pankissa ja Teollistamisrahastossa.

Töölöläisenä Raamattukoulu tuli pian tutuksi ja Seppo Kankaan evankeliumiluennot jättivät sieluun pysyvän jäljen armollisesta Vapahtajasta, jonka seurassa sai kasvaa ja eheytyä. Sama asenne näkyy tämän kevään Hannun pitämissä Lauantain sanan iltapäivissä. Tarjolla on Jeesuksen sielunhoitoa,

häpeävälle, mielensä pahoittaneelle, pois potkitulle, kaipaavalle ja silloin kun mitään ei voi enää korjata.

Hannulla on evankelistan armolahja ja hän  on kysytty Raamatun opettaja  seurakunnissa. Hän on myös Miesfoorumin perustajajäseniä. Tulevassa saunaillassa  3.3. Hannun aiheena on Ristin luona kiusatulla paras paikka on. Jumalan läsnäolo ja läheisyys koetaan usein juuri vaikeuksien ja kriisien keskellä.

”Sillä näin sanoo Korkea ja Ylhäinen, jonka asumus on iankaikkinen ja jonka nimi on Pyhä: Minä asun korkeudessa ja pyhyydessä ja niitten tykönä, joilla on särjetty ja nöyrä henki, että minä virvoittaisin nöyrien hengen ja saattaisin särjettyjen sydämet eläviksi.” Jes. 57:15

Hannu on ollut Merjan kanssa naimisissa jo vuodesta 1972, mutta kuka tai pikemminkin mikä se Väiski sitten on? Uskoon tultuaan Jumala kutsui Hannun kaduille ja aitovierille kohtaamaan monenlaisten taakkojen painamia kanssakulkijoita. Koska Väiskillä (oik. Väiski Akseli Äimänen) oli myös erityinen halu ja vainu tutustua kaikennäköisiin vaeltajiin, Hannu otti koiransa kaverikseen. Sen avulla kontaktit syntyivät luontevasti ja Väiski sai olla jo turkkinsa väreillä ja kuvioilla todistamassa neljästä hengellisen elämän tosiasiasta. Sillä oli muun muassa sydämenmuotoinen kuvio, joka  kuvasi Jumalan rakkautta meitä ihmisiä kohtaan. Osa kuulijoista veti koiransa hihnan kireämmälle  ja poistui, osa jäi kiinnostuneena kuuntelemaan ja sai Gideon-veljen antaman Uuden testamentin.

Hyvä Jumala on varustanut ja valmistanut kohtaamiset, kun hän on lähtenyt liikkeelle. Jeesus sanoo:
”Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte.” Joh. 15:16

Helsingin Raamattukoulu ja Miesfoorumi onnittelevat uskollista ystävää merkkipäivän johdosta ja toivottavat Jumalan runsasta siunausta uudelle vuosikymmenelle!

Pauli Hynninen

 

MiesfooruminlogotekstillaHannu Äimänen pitää alustuksen aiheesta
Ristin luona paras paikka on - Näkökulmia siihen vastakkaisuuteen, jossa Jumalan voima kätkeytyy heikkouteen
Miesfoorumin miesten saunaillassa ti 3.3. klo 17-21 Kalliossa (Kolmas linja 22, Helsingin seurakuntayhtymä). Ilmoittautumiset saunailtaan ma 2.3. klo 12 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 09 491 667.


Raamattukoulun videoita YouTubessa

YouTubeen on lisätty Helsingin Raamattukoulussa videoituja Hannu Äimäsen Lauantain Sanan puheita. Ne löytyvät kirjoittamalla YouTuben hakukenttään Helsingin Raamattukoulu. Voit myös tilata YouTubessa tämän kanavan, jolloin saat ilmoituksen, kun uusia videoita tulee Helsingin Raamattukoulun sivulle YouTubeen. Tänä keväänä Hannu Äimänen käsittelee sielunhoidollista teemaa otsikolla: Jeesuksen sielunhoitoa.