Toiminnanjohtajan palsta

 

Hyvä Ystävämme!

Kun tämä lehti ilmestyy (olettaen, että kirjoittamishetkellä oleva postilakko loppuu), niin joulun valmistelut ovat monissa kodeissa käynnissä.

Olen miettinyt, mikä itselleni on se merkityksellisin asia joulun perinteistä, josta en halua luopua. Se on jouluevankeliumi. Haluan kuulla sen vuodesta toiseen kerrottavan. Tunnelmani on yhtä odottava kuin pienellä lapsella, joka haluaa kuulla tutun kertomuksen aina uudestaan. Olenkohan tulossa uudestaan lapseksi? Toisaalta olen saanut Jumalan lapsen aseman (Joh. 1:12) ja sen aseman haluan säilyttää.

Raamattukoulun joulujuhlien (on/oli la 7.12. klo 15) teemana on tänä vuonna enkelit. Hetkeksi Jumalan näkymätön maailma tuli näkyväksi, kun enkelit ilmestyivät paimenille ilmoittaen tärkeän sanoman. Taivaallinen sotajoukko ylisti Jumala ja hänen kunniaansa.

Ruotsalainen jo edesmennyt piispa Bo Giertz kääntäisi Luuk. 2:14 jakeen suunnilleen seuraavasti:
”Kirkkaus kuuluu Jumalalle korkeudessa   ja maan päällä hän lahjoittaa rauhan kaikille niille, joille hän on suopea (myös armollinen)." Jeesuksen tulo maailmaan merkitsi ihmisen mahdollisuutta saada rauha Jumalan kanssa. Tämän Jumala haluaa suuressa armossaan lahjoittaa meille Jeesuksessa Kristuksessa.

Tämän sivun kuvassa Liisa Pirisen luomat enkelinuket ovat ikään kuin rivissä kertomassa sitä suurta sanomaa, jonka paimenet saivat kuulla ja mekin saamme sen kuulla Jumalan Sanan kautta.

Kun armon vuosi 2019 lähenee kohti loppua, on aika esittää kiitokset kuluneesta vuodesta. Kiitos kaikille koulun työntekijöille, opettajille, vapaaehtoisille ja koulun toiminnassa mukana olleille. Kiitos myös teille, jotka olette kantaneet kouluamme rukouksin ja lahjoituksin.

Siunattua Adventin aikaa!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu

Enkelinuket