Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsasRaamattukoulun syksyn toiminta on käynnissä. Tosin koronapandemia vaikuttaa jonkin verran toimintaamme. Kokoontumisrajoitukset turvarajoineen rajoittavat osallistujamääriä tilaisuuksissamme. Aikaisempien vuosien tapaiset joulumyyjäiset ovat tänä vuonna korvautuneet lahjatavarakahvila-tapahtumana perjantai- ja lauantai-iltapäivänä 13.–14.11. Tarkempaa tietoa koulun tilaisuuksista löytyy tämän lehden takasivulta.

Olisi niin helppoa jäädä valittamaan olosuhteita. Tulee mieleen Apostolien tekojen luku 16, jossa Paavali ja Silas joutuivat syyttömästi vankilaan. He eivät kuitenkaan valittaneet olosuhteista vaan olivat rukouksessa ja ylistyksessä. Raamattu kertoo, kuinka vangit kuuntelivat Paavali ja Silasta. Vanginvartijakin kuuli Paavalin ja Silaksen ylistyksen ja rukouksen. Jumalalla oli valta muuttaa tässäkin tapauksessa olosuhteita. Hän järjesti maanjäristyksen, jonka seurauksena kaikki ovet aukenivat. Luku päättyy siihen, kuinka vanginvartija tulee uskoon ja koko hänen perhekuntansa kastetaan. Jumala on edelleenkin kaikkivaltias ja hän voi muuttaa halutessaan olosuhteita meidänkin aikanamme.

Kiitosaiheena on, että olemme voineet jatkaa syksyllä toimintaamme, vaikkakin hieman supistetussa muodossa. Toisena kiitosaiheena ovat uudet, verkossa tapahtuvat Raamatun alustus- ja keskustelitilaisuudet, jotka ovat keränneet 15–20 henkilöä eri puolelta Suomea verkon ja Raamatun äärelle.

Verkossa ja Temppeliaukion kirkolla käsittelemme 1. kirjettä korinttilaisille tänä syksynä. Alla oleva kohta on koskettanut, jossa Paavali kirjoittaa viisaudesta, hulluudesta, heikkoudesta ja voimasta.

Mikä maailmassa on hulluutta maailmalle,
       sen Jumala valitsi saattaaksensa viisaat häpeään.
Mikä maailmassa on heikkoa, sen Jumala valitsi
       saattaakseen häpeään sen, mikä voimakasta on.
Mikä maailmassa on vähäpätöistä ja halveksittua, mikä ei ole yhtään mitään,
      sen Jumala valitsi tehdäkseen mitättömäksi sen, joka jotakin on. (1. Kor. 1:27–28)

Paavalin logiikka vaikuttaa aika monimutkaiselta, mutta tulkintani mukaan Paavali haluaa sanoa seuraavaa:
Mikä maailman silmissä on hulluutta
 -> se on Jumalan viisautta
-> se asettaa maailman viisaat häpeään
Mikä on heikkoa maailman silmissä
-> siinä on Jumalan voima
-> se asettaa maailman voimakkaat häpeään
Mikä on halveksittua maailmassa
-> se on kallein asia (pelastus ja iankaikkinen elämä)
-> Jumala valitsee mitättömiksi ne, jotka jotain luulevat olevansa

Siunattua syksyn jatkoa sinulle!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu