KerttuVainikaisenRaamatustaKerttu Vainikaisen veljen tytär ja kummitytär Eeva-Liisa Westman (s. 1939) on lahjoittanut kaksi opetusneuvos Kerttu Vainikaiselle kuulunutta Raamattua (vuosilta 1941 ja 1961) Helsingin Raamattukoululle. 

Eeva-Liisa Westman kertoi, kun hän vieraili Raamattukoululla, että hän ja hänen äitinsä ja isänsä olivat läheisiä Kerttu Vainikaiselle. Eeva-Liisa auttoi Kerttua mm. kotitöissä ja siivouksessa. Kerttu Vainikainen piti raamattuluentoja myös Eeva-Liisan lapsuuden kodissa Helsingin Pohjoisrannassa 1950-luvun alkupuolella ennen vakinaisia tiloja.

Eeva-Liisalle Kerttu Vainikainen on jäänyt mieleen tarmokkaana henkilönä, joka oli kiinnostunut myös yhteiskunnallisista asioista. Kerttu Vainikainen oli myös Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä saaden siellä lempinimen ”Helsingin piispa”.

Kerttu Vainikaisen Raamatut löytyvät koulun kirjastosta ja ovat esim. tutkijoiden käytössä. Kerttu Vainikaisen Raamatuissa on niin paljon merkintöjä, että niistä pelkästään on vaikea päätellä, mitä hän korosti. Ohessa kuva hänen Raamatustaan (Room. 3). 

KerttuVainikainenjaEeva LiisaWestman  Kerttu Vainikainen ja Eeva-Liisa Westman