Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsas”Jos Herra suo”. Näillä sanoilla monet kristityt sanoittivat tulevaisuutta menneinä aikoina, kun elämä oli monin tavoin epävarmempaa keskimääräisen eliniän ollessa huomattavasti lyhyempi monien vakavien sairauksien keskellä.

Syksyn toimintaa suunnitellessa on monesti tullut mieleen sanat: ”Jos Herra suo”.

Kokoontumisrajoitusten mahdollinen tiukentuminen luo uhkaa toiminnalle, joka suurelta osin perustuu ihmisten kokoontumiseen. Pyrimme jatkamaan syksyn toimintaa niin pitkälle kuin mahdollista entiseen malliin, jos Herra suo.

Raamatun monimuoto-opiskeluun on tällä hetkellä ilmoittautunut noin 20 opiskelijaa. Muista mielenkiintoisista syksyllä tulevista kursseista löytyy tietoa tästä lehdestä. Esim. Eero Junkkaala pitää Raamatun historiallisesta maantiedosta kurssin, jos Herra suo.

Uutena toimintana aloittaa Zoom-videoyhteyden välityksellä toimiva Raamattualustus- ja keskustelutilaisuudet kerran viikossa (katso erillinen ilmoitus). Tähän voi osallistua koko Suomen alueelta ja näitä ”kokoontumisia” voidaan myös pitää, jos kokoontumisrajoitukset astuvat uudestaan voimaan.

Vaikka Elojuhlia ei tänä vuonna järjestetty koronarajoitusten vuoksi, olemme tähän lehteen laittaneet kuvan vuoden 1987 Elojuhlilta Marjatta Jukkalan muistokirjoituksen yhteydessä. Se kertoo kauniilla tavalla menneiden sukupolvien tekemästä työstä Raamattukoulun hyväksi. Tämän vuoden Elojuhlilla piti laulaa ja laulattaa Tuula ”Haxu” Hakkaraisen, mutta saamme nyt lukea hänen elämästään tästä lehdestä.

Onneksi epävarmuuden keskellä on myös jotain pysyvää ja kestävää. Jeesuksen sanat: ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa.” (Matt. 24:35), kertovat jostain pysyvästä ja kestävästä, jostain ikuisesta, jostain, joka kestää kuolemankin yli. Jeesuksen sanojen ja lupausten kohdalla ei tarvitse miettiä, ”jos Herra suo”, vaan saamme ne uskolla ottaa vastaan.

Siunattua alkavaa syksyä sinulle!
Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu