MarttiIssakainen’Mene Jumalan kanssa’ toivotti Martti Issakaisen äiti pojalleen aina  kotoa lähdön hetkellä. Kun kuuntelee Marttia ja hänen elämänsä kulkua, niin siinä on ollut vahvaa johdatuksen makua ja esirukouksen hedelmää.

Martti on Karjalan poikia ja sai jo syntymälahjanaan lapsuudenkodissaan Vieremällä vahvan annoksen iloisuutta ja seurallisuutta. Kieli laulaa  mutkattomasti tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Myönteinen elämänasenne ja Jumalan johdatuksessa eläminen on vienyt miehen mielenkiintoisille paikoille yhteiskunnassa, työelämässä ja vapaaehtoistyössä.

Kouluaika sujui mutkattomasti ja ura veti metsäalalle.  Yrittäjyys tuli tutuksi jo kotona ja Martti onkin toiminut lähinnä metsäalan organisaatioissa eri yrityksissä lähes 50 vuotta. Vuodesta 1996 hänellä on ollut oma konsulttiyritys Tanskassa ja vuodesta 2005 myös Suomessa.

Halu ulkomaille on ollut jo kouluajoista. Niinpä Martilla on koti Suomessa ja Tanskassa.

Ortodoksisen evakkoperheen vaatimattomista asutustilan oloista tie on ollut vain eteenpäin. Martin mielestä kävelyn opettelemisessakin ratkaisevaa on ensimmäinen askel. Ilman sitä homma ei jatku. Tätä elämänfilosofiaa hän on noudattanut ja ottanut askeleita myös erilaisiin vapaaehtoistehtäviin. Tärkeää on se, että ihminen on sillä paikalla, johon Jumala on hänet tarkoittanut. Johdatuksessa eläminen tarkoittaa Jumalan äänen kuuntelemista ja sitten sen askeleen ottamista. Marttia kiusaa se, että hengellinen kenttä on kouluttanut itsensä kuoliaaksi ja askel on vielä ottamatta. Jeesuskin sanoi, että menkää… Koulutus tapahtuu siinä, kun lähdetään liikkeelle ja mennään.

Martin sydämenasiana ovat miestyö. Hän on Helsingin Raamattukoulun Miesfoorumin perustajajäseniä ja tällä hetkellä Stelkin (Suomen täyden evankeliumin liikemiesten kansainvälinen veljesliitto) puheenjohtaja. Hänellä on vahva halu vaikuttaa yhteiskuntaan. Martti kuvaakin itseään ikuiseksi konsultiksi, pioneeriksi, muurinsärkijäksi (eikä ’kelaajaksi’).

Elämän perustana on kulkeminen Herran kanssa. Hänen odottaminen ja äänensä kuuleminen on kuin navigaattori  ohjaamassa oikeaa reittiä. Jumalan sanan tutkiminen ja rukous on kantanut elämässä. Merkittävintä uskonelämässä on ollut sisäinen rauha. Et ole koskaan yksin; Jeesus on yhteistyökumppanina, myös työelämässä.

Martti toteaakin, että elämä on niin mielenkiintoinen tarina, että se kannattaa käydä loppuun asti. Vielä eläkkeelläkin on mahdollisuus elää täysillä ja rukoilla omien lasten ja lastenlastenkin puolesta. Heitä on siunaantunut jo kuusi.

Joulun aikaan Martti tuo vielä kuusia, joiden myyntituotto menee lähetyksen ja Miesfoorumin hyväksi.

Martti kertoo lisää johdatuksesta läpi elämän Miesfoorumin saunaillassa 7.10. Hvittorpissa, Kirkkonummella. Tule saunaan ja kuuntelemaan.

Pauli Hynninen

MiesfooruminlogotekstillaMartti Issakainen pitää alustuksen aiheesta ”Mene Jumalan kanssa!”
Miesfoorumin miesten saunaillassa keskiviikkona 7.10. klo 17-21 Hvittorpissa (Espoon seurakuntayhtymän kurssikeskuksessa, Hvittorpintie 245).
Ilmoittautumiset saunailtaan 30.9. klo 12 mennessä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 09 491 667.