Hyvä Ystävämme!

JarijaJeesuspatsasSunnuntain Helsingin Sanomissa (31.5.2020) oli mielenkiintoinen artikkeli Yalen yliopiston psykologian laitoksella tehdystä tutkimuksesta, jolla on pyritty selvittämään ihmisten onnellisuutta. Tutkijat olivat tehneet käytännöllisiä kokeita ja verranneet, mikä yhdistää heitä, jotka kertovat olevan onnellisia ja mikä erottaa heidät niistä, jotka eivät tunne olevansa onnellisia? Erottavaksi tekijäksi löytyi ystävällisten tekojen tekeminen muille ihmisille. Psykologinen tutkimus oli tullut samaan tulokseen, minkä Paavali ilmaisee Apostolien tekojen kirjassa: ”Autuaampi on antaa kuin ottaa” (Ap.t. 20:35).

Moni meistä kokee tekevänsä merkityksellistä työtä auttaessaan lähimmäisiä, tekemällä vapaaehtoistyötä hengellisissä järjestöissä tai antamalla varoja hengelliseen työhön. Koronavirusepidemia on tarjonnut monenlaisia mahdollisuuksia tarjota apua. Avun tarjoaminen ja lähimmäisistä välittäminen on sitä rakkauden ja teologian kieltä, jota kaikki ymmärtävät.

Täällä Raamattukoululla olemme yrittäneet sopeutua koronapandemian aiheuttamaan muutokseen. Olemme siirtäneet opetusta verkkoon. Mm. Raamatun monimuoto-opiskelun ”lähijakso” pidettiin toukokuun puolivälissä käyttäen etäyhteyksiä. Kokemuksista on kerrottu erillisessä artikkelissa tässä lehdessä.

Koronaviruksen seuraukset ovat näkyneet myös taloudessamme. Kiitos kaikille, jotka olette ottaneet osaa kevätkeräykseen tai muuten tukeneet ja muistaneet rukouksin kouluamme. Toimintamme on suurelta osin mahdollistunut ystäviemme tuen avulla. Kiitos siitä.

Olemme vähitellen ja varovasti avaamassa toimintaamme muuallakin kuin verkossa. 15.-17.6. koulullamme on iltapäivisin avoinna kirjakahvila turvaetäisyyksiä noudattaen. Heinäkuussa on nykyheprean kurssi koulullamme.

Tämän vuoden Elojuhlat olemme valitettavasti joutuneet perumaan. Näemme näin suuren tilaisuuden järjestämisen riskinä tällaisessa tilanteessa.

Syksyllä on tavoitteena käynnistää normaali toiminta, jos Herramme näin suo. Suunnittelemme jatkavamme myös alustus- ja keskustelutilaisuuksia verkossa.

Siunattua alkavaa kesää sinulle!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu