Hyvä Ystävämme!

Jarikasvot80Elämme tällä hetkellä hyvin poikkeuksellisten aikojen keskellä. Valmiuslait ovat ensimmäisen kerran voimassa sota-aikojen jälkeen. Olemme keskellä ongelmaa, joka koskettaa koko maailmaa. Nyt vastassa on näkymätön vihollinen, jota vastaan joudumme suojautumaan.

Seuraavat viikot tulevat todennäköisesti olemaan vaikeita monille Suomessa. Sairastuneiden lukumäärä on nousussa ja monilla on huolta tulevasta, omasta terveydestä ja läheisistä. Myös Suomen terveydenhuoltojärjestelmä tulee olemaan koetuksella.

Sananlaskujen ohje on tällä hetkellä hyvin ajankohtaan sopiva: ”Järkevä näkee vaaran ja piiloutuu, mutta yksinkertaiset käyvät kohti ja joutuvat kärsimään.” (Sananl. 22:7)

Nyt on aika ja aikaa rukoilla ja hiljentyä, viettää aikaa Jumalan Sanan äärellä. Kaiken ahdistuksen ja huolten keskellä saamme pitää toivon näkökulmaa esillä.  Pietarin kirjeen ohje on edelleen ajankohtainen: ”Olkaa aina valmiit vastaamaan kaikille, jotka kysyvät teiltä, mihin toivonne perustuu”. (1. Piet. 3:15). Tämä kysymys voi tulla hyvin yllättävästikin. Olin hiihtämässä lauantaina 14.3., kun Yleisradion toimittaja oli ladun vieressä ja kysyi mm. miten näistä poikkeusajoista selvitään. Kerroin, että voimme pitää toivon näkökulmaa ja iankaikkisen elämän toivon näkökulmaa esillä. Illan TV-uutisissa yli 800 000 ihmistä saivat kuulla nämä sanat. Jumala voi edeltä valmistaa tilanteita, jossa saamme kertoa toivostamme.

Täällä Raamattukoulullakin on tullut muutoksia niin kuin monessa muussakin yhteisössä. Käytännössä kaikki loppukevään tilaisuudet on peruttu. Raamatun monimuoto-opiskelun toukokuun jakso yritetään pitää etäopetuksena, jos kokoontumisrajoitukset jatkuvat toukokuussa. Raamattukoulun luokkatila on muutettu studiotilaksi, josta käsin teemme videotallenteita verkkoon. Joitain laitteita on hankittu lisää reaaliaikaisten lähetysten tekemiseen. Tässä lehdessä on mm. lueteltu Helsingin Raamattukoulun videotallenteita.    

Koronaviruksen seuraukset näkyvät myös koulumme taloudessa. Kiitos kaikille, jotka olette ottaneet osaa maaliskuun keräykseen.  

Useammat henkilöt ovat kysyneet, miten saisi ihmiset innostumaan Raamatun opiskelusta. Itse olen vastannut, että jospa Jumala antaisi vielä Suomen kansalle herätyksen ajan ja Herran Sanan kuulemisen nälän (Aam. 8:11). Aikaisemminkin ihmiset ovat hädän hetkellä kääntyneet Jumalan puoleen. Näin syntyisi tarvetta myös Raamatun opiskeluun. Tätä voimme rukoilla.

Pääsiäinen

Median kautta on ollut tärkeätä seurata viranomaistiedotteita, mutta valtamedian kautta on vaikea saada tietoa pääsiäisen todellisesta merkityksestä kristityille.  

Tämän vuoden pääsiäisen viettäminen tulee todennäköisesti poikkeamaan aikaisemmista pääsiäisistä. Seurakunnat eivät voi järjestää kiirastorstain ehtoollistilaisuuksia. Pääsiäisajan tilaisuuksia voi seurata vain etänä, radion, TV:n tai netin kautta.

Vaikka emme tänä poikkeuksellisena keväänä pääse seurakuntien ehtoollistilaisuuksiin, voimme silti ottaa Jeesuksen sanat uskolla vastaan: ”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka vuodatetaan teidän puolestanne syntien anteeksiantamiseksi.”

Seuraavana päivänä näiden sanojen jälkeen, Jeesus antoi itsensä uhrina. Johannes kirjoittaa, että Jeesus sanoi ristillä: ”Se on täytetty”. Sitten hän kallisti päänsä ja antoi henkensä (Joh. 19:30).

Sinä, joka näännyt kärsimysten ja ahdistuksesi alla, saat luottaa siihen, että Jeesus totisesti kantoi meidän kipumme ja sairautemme. Hän lupaa pitää sinusta huolen.

Sinä, jota sairaus ja kuolema pelottaa, pääsiäisaamun tyhjä hauta ja ylösnousemus vakuuttavat, että kuolema on nielty ja voitto on saatu. Saamme kääntää katseemme ylösnousseeseen Kristukseen ja laittaa kaikki toivomme Häneen.

Siunattua kevättä ja pääsiäistä sinulle kaiken keskellä!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
Helsingin Raamattukoulu

Psalmin 91 lohduttavat sanat: ”Hän, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa… ei pelkää ruttoa, joka liikkuu pimeässä, ei kulkutautia, joka riehuu keskellä päivää.” (Ps. 91:1,6)

Jeesuksen hauta