OutiNikkilaOmaa uskoaan on vaikea kuvata – mutta minä tiedän, että tiedän: Herrani Jeesus elää ja Hänen paluunsa odotuksessa elän joka päivä, ”istuttaen aina kulloisenkin päivän omenapuun.”  Outi Nikkilä 2020

Outi Nikkilä on Lohjalla asuva tämän vuoden Raamatun monimuotokurssin opiskelija. Outi on kotoisin Aurasta, Aurajoen rannalta. Hänen perheeseensä kuuluu aviomies Markku sekä kaksi poikaa, joista kumpikin on avioitunut ja kahden lapsen isä. Outi kertoo olevansa Markun kanssa elämänsä parhaassa osassa, isovanhempina kahdelle pienelle tytölle ja pojalle.

Outin työura on ollut varsin vaihteleva. Tästä sirosta naisesta ei heti uskoisi, että hänen ensimmäinen ammattinsa oli kuorma-autonkuljettaja. Tähän työhön Outi sai isältään rautaisen koulutuksen heti 18-vuotiaana ajokortin saatuaan. Samalla tuli myös mahdollisuus tutustua omaan isään uudella tavalla monien yhteisten ajotuntien aikana. Heti kun ikä salli Outi hakeutui linja-autonkuljettajakurssille.

Avioliiton solmimisen jälkeen vuorotyö vaihtui kosmetologikouluun ja v. 1981 Outi valmistui ammattiin, josta hän oli nuorena haaveillut. Kosmetologin ammatin harjoittajana/yrittäjänä Outi olikin lähes koko uransa.

1990-luvun alkupuolella liikemaailma pani Outin kysymään: - Mikä näitä ihmisiä oikein vaivaa? Outi on uskonut lapsesta asti, mutta nyt Raamatun tarkempi tutkiminen alkoi kiinnostaa. Sana-lehdessä ollut ilmoitus johdatti perheleirille Vivamoon. Siellä olikin vastassa Herra, Sanoma, tuli tieto siitä, että tätä suvereenia ilmoitusta ei pääse pakoon. Kysymys jäi pois, syntisestä tuli armahdettu, alkoi elämä anteeksiantamuksessa. Sydän keveni ja lähimmäisiin syntyi uusi näkökulma.

1990-luvun puolivälissä Outi oli yksi kovaan koettelemukseen joutuneista pankkikriisin uhreista. Pankin kaataessa yritystoiminnan jäljelle jäi vain velka. Paras jäi kuitenkin jäljelle: Usko Herraan Jeesukseen.  – Ilman Häntä ja sunnuntaista ehtoollispöytää emme olisi selvinneet, kertoo Outi. Herran lupaama kutsu tuli kymmenen vuoden kuluttua. Outilla alkoi työ Vivamossa.

Uskoon tultuaan Outi oli lukenut mm. Raamattukoulun perustajan Kerttu Vainikaisen kirjan Jeesuksen elämä tapahtumajärjestyksessä. Kun lohjalainen ystävä mainitsi osallistuvansa Raamattukoulun monimuoto-opetukseen, Outikin innostui Markun kanssa lähtemään mukaan. Vuosi oli 2007. Kurssi alkoikin hyvissä merkeissä. Mm. Seppo Kangas, Irma Kamprad ja Marja Heimala-Pelkonen olivat innostavia opettajia. Opiskelu jäi kuitenkin lyhyeen: Nuorempi perheen pojista joutui vakavaan moottoripyöräonnettomuuteen. Seuraavana viikonloppuna siitä oli lähijakso Raamattukoululla. Tunnin aloitti Seppo Kangas, joka tietämättä perhettä kohdanneesta tragediasta sanoi: ”Välillä Isä silittää lastaan niin, että luu paistaa.”  Se sana siunasi syvältä.  – Missä varjelus? – kysymykseltä ei voinut välttyä, poika oli tulossa hengellisestä nuorten illasta tapaturman sattuessa. Sitten tuli tämä syvästi lohduttava sana. Noissa olosuhteissa opiskelu kuitenkin jäi. Voimia tarvittiin kuntoutukseen, poika koki ihmeparanemisen.

Syksy 2019 johdatti Outin takaisin Raamattukoulun monimuoto-opintojen pariin. Taas oli uskonsisar tienviittana kouluun: Jippu kertoi facebook-päivityksessään alkavasta kurssista.

Syventävien, erittäin hyvien opintojen lisäksi Hannu Äimäsen kerran kuukaudessa pitämistä raamattutunneista on tullut Outille ja Markulle tärkeitä keidashetkiä. He pyrkivät tulemaan Lohjalta mahdollisuuksien mukaan niinä lauantaipäivinä kuuntelemaan Hannun hyvää, totuudellista ja rakkauden täyteistä sanomaa.

Odotan onnistuvani monimuoto-opinnoissa aikataulun mukaisesti. Raamattukoululle haluan olla uskollinen kannatusjäsen, rukoillen myös lisää jäseniä. Koulun soisi voivan jatkaa laadukkaalla opetuksellaan, ollen näin rakentamassa monien Jumalasuhdetta vakaaksi ja tasapainoiseksi, aina Herran tulemuksen päivään asti.  Outi Nikkilä 2020

Päivi Vilenius