kiikaritJUMALAN JOHDATUSSARJA

Jumalan johdatus on tärkeä jokaiselle. Tässä neliosaisessa sarjassa pohdimme Raamatun ja omakohtaisten havaintojemme pohjalta, mitä johdatus on, minkälaisia näkökulmia siihen liittyy ja kuinka voisimme sen löytää? Etsimme vastausta, mikä on johdatuksen päämäärä ja mitä se merkitsee minulle? Tarkastelemme, minkälaisia välineitä meillä on käytettävissämme johdatusta etsiessämme. Käymme läpi, mitä risti merkitsee johdatuksessa?

Sarjassa on neljä jaksoa, jotka voidaan tarvittaessa yhdistää yhden päivän seminaariksi siellä missä halutaan tai Helsingin Raamattukoululla. Sarjan tarkoituksena on etsiä rakennuspuita elämällemme opetuksen, Raamatun ja keskustelun pohjalta. Kurssi on hyvin käytännön läheinen. Se tähtää Raamatun sanan omakohtaiseen soveltamiseen käytännön elämässä, osanottajien rohkaisuun kertomaan kokemuksistaan Jumalan johdatuksesta ja heidän hengelliseen rakentumiseensa. Kurssi sopii kaiken ikäisille osanottajien taustasta riippumatta.

Opetuksen pitää varatuomari, raamatunopettaja Hannu Äimänen Helsingin Raamattukoululta. Kurssi voidaan pitää esimerkiksi neljänä iltana (a 2 tuntia) tai yhtenä seminaaripäivänä (noin 8 tuntia). Sarjan hinnasta sovitaan erikseen.

JUMALAN JOHDATUS / OHJELMA

 1. ”VÄÄRÄÄN SUUNTAAN ON TURHA KIIREHTIÄ”

Mitä johdatus on ja mitä se edellyttää?

 1. OMAKOHTAISIA KOKEMUKSIA

Mitä johdatus on minulle merkinnyt?

 1. JOHDATUKSEN PÄÄMÄÄRIÄ
 2. JUMALAN TUNTEMINEN

Jumalakuva (VT/UT)

Sovitus, laki ja evankeliumi

 1. ”OMAKSI ITSEKSI TULEMINEN”

Aitous, Persoonallisuustyypit

Tunne itsesi

Ikäkaudet ja vaiheet, kutsumus, Työ, opiskelu yms, Armolahjat

 1. KASVU USKOON JA VIISAUTEEN
 2. JEESUS JA PYHÄ HENKI
 3. JOHDATUKSEN TAPOJA

Sana, Opetus, Omatunto, Kuuliaisuus, Yhteys, Unet, näyt, visiot, merkit jne, Neuvonantajat,

Olosuhteet, Kokemukset, Ammatti ja työ, Tunteet, Etsikkoajat

 1. JUMALA PELKISTÄÄ JA RIISUU

Jumala kätkeytyy, Jumalan ”kaksi kättä”, Erilaiset vetäjät, Siunaukseksi toisille?

 1. PELOT
 2. VALMISTAUDU VAIKEUKSIIN
 3. EKSYTYKSET
 4. RISTIN TIE

Kristuksen laki,  Syntiseksi suostuminen, Golgatan risti,  Onko Jumalan johdatus hyvä?

Evankeliumin lepo

 1. JOHDATUKSEN A JA O

”Kurssin aiheet ovat synnyttäneet mielenkiintoisia keskusteluja ihmisten kokemuksista liittyen Jumalan johdatukseen. Aiheet ovat koettu käytännönläheiseksi ja niistä on saatu eväitä omaan hengelliseen kasvuun. Vaikeitakaan aiheita ei ole kartettu.”

 

Kouluttaja Hannu Äimänen

HannuHannu on varatuomari, jolla on pitkäaikainen kokemus hengellisten alustusten pitämisestä, Raamattukoulun raamattukoulutaajana, saarnaajana, sielunhoitajana ja evankeliointityöstä.

Hän on opiskellut teologiaa Helsingin yliopistossa, suorittanut saarnalupatutkinnon Helsingin tuomiokapitulissa ja osallistunut ryhmänvetäjänä kriisipalvelutyöhön. Hannu on toiminut vuosikausia pankkilakimiehenä, asianajotehtävissä ja ylivelkaisten auttamistyössä. Hänen sydämellään ovat evankeliumi ja kaikentyyppiset ja apua tarvitsevat ihmiset.