Nykyheprean kesäkurssit 5.–9.7.2021  


Alkeisryhmä ma-pe 5.–9.7. 2021 klo 16.00–16.45 

Kurssimateriaalina käytämme Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu). Jos haluat, voit hankkia kirjan jo etukäteen ja tutustua heprean tekstaus- eli käsialakirjaimiin (kirjan alussa).  

Opettelemme nykyheprean painokirjaimet ja opit auttavasti lukemaan. Harjoittelemme kirjoittamaan käsin. Opit esittelemään itsesi ja mm. kysymään kuulumiset.  

  

Alkeisjatkoryhmä ma-pe 5.–9.7. 2021 klo 9.30–12.00 

Jatkamme heprean opiskelua Opi hepreaa! -kirjan (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) kanssa, sivulta 65.

Opinnollinen tavoite: Osallistuja oppii lukemaan helpohkoa nykyheprean kieltä, esittelemään itsensä ja kertomaan itsestään sekä kysymään kuulumisia pari- ja ryhmäkeskustelujen avulla. Kieliopissa uutta on verbien pa'al-ryhmä. Opimme, mikä on juuri, miten sen avulla muodostetaan infinitiivi ja taivutetaan verbi preesensissä. Harjoittelemme verbien käyttöä myös suullisesti. Kurssilla tehdään esitelmä.


Edistyneet ryhmä ma-pe 5.–9.7.2021 klo 13.00–15.30 

Opinnollinen tavoite: Harjoittelemme arjen tilanteita, luemme tekstejä ja kirjoitamme. Tällä kurssilla "matkustamme" Israeliin ja teemme paljon käytännönläheisiä, matkailusanastoon liittyviä keskusteluharjoituksia.

Harjoittelemme myös sanojen painotusta ja intonaatiota. Opimme myös puhekieltä ja hiukan slangia.

Teemme viikon aikana näytelmän ja kuuntelemme mausteena israelilaista musiikkia.

Kieliopissa puhumme muun muassa hif'il-verbien menneestä aikamuodosta (perfekti). Kannattaa kerrata tälle kurssille pa'al- ja pi'el-verbien perfekti.

Kurssimateriaalina käytämme sekä Opi hepreaa! -kirjaa (Lea Lyytikäinen, Itzhak Gamzu) että Ulpan Ivrit -kirjaa (Prolog). Ulpan Ivrit -kirjan materiaalin saa tarvittaessa kopioina. 

 

Kurssin kouluttaja

Ninarosen kuvaOpettajana kurssilla toimii Ninarose Maoz. Hän on asunut Israelissa 13 vuotta, opiskellut Heprealaisessa yliopistossa Jerusalemissa ja suorittanut kaikki heprean tasot (aleph-vav) sekä Heprealaisen yliopiston hepreanopettajien koulutuksen.


Kurssien hinnat ja ilmoittautuminen

Edistyneet ryhmän ja alkeisjatkoryhmän kurssin hinta on 90 €. Alkeiskurssin hinta on 40 €. Kurssit toteutuvat jos 6 henkilöä ilmoittautuu kurssille.  

Jos et ole varma kielitasostasi, voit tulla ensimmäiseen päivään katsomaan (20 €, jos kurssi keskeytyy).

Noudatamme aluehallintoviraston ohjeita kokoontumisrajoituksiin liittyen.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa Jari A. Jolkkonen p. 040 512 6612 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tervetuloa!