Toiminnanjohtajan palsta

Hyvä ystävämme!

Asia, jonka olet jo varmaan huomannut, on Ystäväkirjeen uudistuminen. Mustavalkopainatuksesta olemme siirtyneet värilliseen painatukseen ja uudenlaiseen taittoon. Tarjousten perusteella uuden lehden painatuskulut eivät juurikaan nouse. Saamme värilliset valokuvat paremmin julkaistua, esimerkiksi kuvia Jumalan luomasta luonnosta. Lehtenä ilmestymisen johdosta olemme muuttaneet Ystäväkirjeen nimen. Kerromme tässä lehdessä edelleen Raamattukoulun tulevista tapahtumista ja uutisista Raamattukoululta. Pyrimme sisällyttämään myös hengellistä sisältöä joka numeroon.   

JariMikaelAgricolanaHelsingin Raamattukoulu teki toukokuun lopussa kesä- ja opintoretken Turkuun. Tutustuimme mm. Tuomiokirkkoon ja Mikael Agricolan elämään. Agricola tunnetaan suomen kirjakielen isänä ja reformaation toteuttamisen keskeisenä henkilönä Suomessa. Hän toimi myöhemmin Turun piispana. Agricola opiskeli kolme vuotta Wittenbergissä Lutherin ja Melanchthonin johdolla teologiaa. Parhaiten Agricola muistetaan ensimmäisten suomenkielisten kirjojen julkaisijana. Ensimmäinen suomeksi painettu kirja oli hänen julkaisemansa ABC-kirja (aapinen), jossa oli aakkosten ja tavuharjoitusten jälkeen katekismusosio. Esipuheessaan hän muistuttaa lain ja evankeliumin tehtävästä, kun hän kirjoittaa, että ”laki se sielun hirmuttaa, mutta Kristus sen taas lohduttaa”.                                                                                                                                   

"Agricola" Turun t
uomiokirkossa

Teimme toukokuun lopulla toisenkin matkan eli virtuaalisen matkan Israeliin. Raamatun historiallisen maantiedon kurssilla Eero Junkkaalan johdolla karttojen ja tussien avulla hahmotimme Raamatun tapahtumia kartoille. Moni kirjoitti palautteessa, että Raamatun tapahtumat alkoivat elää uudella tavalla.

Kesäohjelmasta voisi mainita, että Raamattukoululla on nykyheprean alkeis- ja jatkokurssi 9.-13.7.2018. Opettajana kurssilla on Ninarose Maoz, lisätietoa nykyheprean kursseista kohdassa Nykyheprean opiskelu.
Lahdessa vietämme Elojuhlia 4.-5.8.2018. Elojuhlien ohjelma löytyy kohdasta Tulevat tapahtumat sekä kohdasta Lahdessa.

Iloa ja valoa kesääsi!

Jari A. Jolkkonen työtovereineen

HELSINGIN RAAMATTUKOULU