Myyjäisissä


”Tulin tänne ’antamaan yhteisen työn merkiksi kättä’ kun en pääse huomenna myyjäisiin”, tervehti koulun pitkäaikainen opettaja Eine Mattila piipahtaessaan koululla myyjäisviikon perjantaina.  Jälkeenpäin mietinkin käsiä, joita myyjäisten onnistumisessa tarvitaan.  Jotkut kädet olivat poimineet kesällä marjoja, syksyllä sieniä, kutoneet sukkia, askarrelleet helmiä.  Jotkut kädet vispasivat kakkuja ja puuroja, kuorivat perunoita ja juureksia, vaivasivat taikinoita, pyörittivät pullia, kantoivat raaka-aineita jatkojalostukseen koulun keittiöön, tarttuivat pölyhuiskaan, siivousrättiin ja imuriin, tiskasivat ja tyhjensivät tiskikonetta…  Jotkut tärkeät kädet viipyivät ristissä ja jotkut kädet kantoivat myyjäistuotteita kotiin.

Kun sitten eräät kädet laskivat tuoton niin myyjäispäivän myynti oli 3800 euroa ja etukäteismyynti oli 800 euroa.  Koulun pakasteisiin jäi vielä sopivasti tarjottavaa kursseille ja muihin tilaisuuksiin.  Sekin koituu koulun tueksi.  

Myyjäisaamuna eräs ahertaja huomasi eteisen tulotungoksessa: ”Sisäkengät jäivät töihin!”   ”No, koetapas sopisiko sinulle nämä eilen Einen myytiin tuomat uudet Sievin kengät?” muistin.   ”Ihan sopivat. Voi, että minun onkin pitänyt ostaa uudet työkengät.”  Hyvyys lähti kiertämään.

OliverTaavitsainenTätä kirjoitusta varten soitin nuorimmalle talkoolaiselle, Oliver Taavitsaiselle, 7 v.  ”Minkälaista sinulla oli myyjäisissä?  Saako mielipiteesi julkaista koulun ystäväkirjeessä?”  ”Annas, kun mietin: saa julkaista …kivoja työtehtäviä… kivoja ihmisiä… niin ja laita, että minusta oli kiva auttaa… ”  ”Emäntämme Kyllikki, vanhin meistä,  kertoi, miten mukavalta tuntui, kun saatoit hänet autolle ja aukaisit auton ovenkin.”  ”Nyt Kyllikki muistaa väärin.  Saatoin Kyllikin hissillä alas, avasin hissin oven ylhäällä ja alhaalla ja sitten ulko-oven kadulle, en enää auton ovea.”   ”Jos koulun kamerasta löytyy kuvasi myyjäistöistä, saako kuvasi laittaa kirjeeseen?”  ”Sellaista ei voi lapset päättää.  Odotas, kun kysyn isältä? …   Saa laittaa, sanoi isä.”   ”Jos sopiva kuva löytyy, niin laitetaan kirjeeseen.”

Suurkiitos kaikenlaisesta myyjäispanoksesta!

Kalenteriin kirjattavaksi: joulumyyjäisten talkootöitä tehdään 13.-16.11.   Myyjäiset ovat lauantaina 17.11.2018 klo 11-14 Helsingin Raamattukoululla

 

”Oi, kiitos sä Luojani armollinen, kun laulun lahjan sä annoit…”

Musiikkimatineassa!


Annukka Kuusisto-Toivonen ja Ritva Tolvi ovat laittaneet musiikin lahjansa likoon koulun ’Lauantain sana’ -tilaisuuksissa.   Heidän ideastaan virisi Raamattukoulun hyväksi pidettävä laulumatinea.  Niinpä koulun sali muuntui 7.4.2018 konserttisaliksi.  Laulajat oli valmentanut Annukka ja Ritva toimi säestäjänä.  

Kuulimme Pergolesia, Sonnista, Pylkkästä, Kokkosta, Haydnia, Mendelssohnia, Domizettia, Bizetiä ja lopuksi Merikantoa.   Esiintyjinä  oli sekä pitkän linjan laulajia että uudempia tulokkaita: Maria Pentti, Sanna Parko, Liisa Siikanen, Seija Tyrmi-Anttonen, Kari Saarinen,  Jorma Reinikainen, Teemu Hovila,  Kristiina Kuusisto. Illalla sain kännykkääni muusikoille kohdistetun kiitoksen: ”Olihan valittu hienoa musiikkia iltapäivälle!”  Uskoisin, että laulajistakin oli inspiroivaa esiintyä runsaalle kuulijajoukolle.

Musiikin annista iloisina nautimme kannatusyhdistyksen järjestämät kahvit.  Koulun tueksi saimme 500 euroa.   


Jäsenyys-asiaa

Kiitos myös jäsenmaksustasi!  Uusien kannattajajäsenten hankintakampanja on tuonut tähän mennessä 16 uutta henkilöä.  Jokainen jäsen on lahja.

Tekstin alussa oli Eine Mattilan tervetulotoivotus Paavalin sanoin:
”Kun Jaakob, Keefas ja Johannes, joita pidettiin seurakunnan pylväinä, käsittivät, minkä tehtävän Jumala oli minulle armossaan antanut, he ojensivat minulle ja Barnabakselle kätensä yhteisen työn merkiksi…” Gal. 2:9.

Kiitos, kun olet pylväskristitty ja olet laittanut lahjasi likoon.  Näin koulun Raamatun opetustyöllä on sitoutunutta taustajoukkoa ja samalla me kaikki virkistymme yhteisestä uskostamme.


Marja Heimala-Pelkonen
puheenjohtaja
Helsingin Raamattukoulusäätiön kannatusyhdistys ry