200Toiminnanjohtajan palsta

Hyvä Ystävämme!

Daavidin elämän alkupuolelta on jäänyt puhuttelemaan hänen rohkeutensa ja neuvokkuutensa taistelussa vihollisia vastaan.

Hän itse kertoo (1. Sam. 17:35), kuinka hän otti leijonan kiinni vaiheessa, jossa leijona hampaillaan kuljetti saaliikseen saanutta lammasta. Daavid tiesi, että tässä tilanteessa leijonakaan ei pysty pakenemaan kovalla vauhdilla, vaan sen voi saada kiinni juoksemalla.

Daavidin neuvokkuutta osoitti myös se, kuinka hän tarttui vahvasti leijonan partaan, jottei se päässyt puremaan ja käyttämään voimakkaita leukalihaksia. Tässä vaiheessa leijonaakin vietiin kuin pässiä narussa. Tämän jälkeen Daavid löi leijonan maahan ja tappoi sen. En suosittele ketään tätä yrittämään, mutta Daavid oli hyväkuntoinen, rohkea ja neuvokas ja toimi käytännössä esimerkkinä hyvästä ja oikeasta paimenesta.

Toinen piirre, joka Daavidissa on puhutellut, on hänen rakkautensa Herran huonetta kohtaan. Hän halusi elämänsä lopulla kerätä varoja ja lahjoja Herran huoneen rakentamista varten. Daavid kauniilla tavalla tunnustaa, että Herralta olemme siihenkin kaiken saaneet: ”Sinulta me olemme kaiken saaneet, sinulta on kaikki tullut, minkä sinulle annan (1. Aik. 29:14).

________________

Tiedotamme tässä vuoden ensimmäisessä ystäväkirjeessä perinteisesti Raamattukoulun varainhankinnasta ja Raamattukoulun kannatusyhdistyksestä.

Suuri osa Raamattukoulun tuloista tulee erilaisina lahjoituksina. Niitä ovat rahalahjoitukset, testamenttilahjoitukset sekä Helsingin Raamattukoulun kannatusyhdistyksen kautta tulevat lahjoitukset.

Kannatusyhdistys tekee tärkeätä työtä liittyen Helsingin Raamattukoulun varainhankintaan. Merkittävin ja näkyvin muoto on keväisin ja syksyisin järjestettävät myyjäiset, johon suurin osa myytävistä tuotteista saadaan lahjoituksina ja tehdään talkootöinä.

Seuraavat myyjäiset ovat lauantaina 17.3. klo 11–14. Olet tervetullut poikkeamaan myyjäisissä. Mahdollisuus on myös tehdä talkootöitä (13.–16.3.). Monenlaisia tehtäviä on tarjolla. Otamme vastaan myytäväksi myös käytettyjä hengellisiä kirjoja.

Jari A. Jolkkonen työtovereineen
HELSINGIN RAAMATTUKOULU