OLET ODOTETTU

”Näytät jotenkin tutulta?” heläytti mattopesulan tulotiskillä puuhaava rouva, joka oli Itiksessä auttamassa johtajapoikaansa.  Hetken mietimme ja sitten hänelle sytytti.  ”Töölössä, Helsingin Raamattukoululla, myyjäisissä, maaliskuussa!”    Siitä virisikin iloinen keskustelu. ”Parhaat myyjäiset, ihanat myyjäiset.  Juuri otin pakasteesta viimeiset piirakat. Jään odottamaan joulumyyjäisiä.”

Hymyillen ja kiitollisena palautteesta ajelin kotiin. Ilo tarttuu ja rakkaudella leivottu maistuu vielä kuukausien perästä heinäkuun helteelläkin.  Sitä on siunaus. Myyjäisten hyvä ei synny itsestään.  Rakkaus on yhteistä työtä ja siihen kutsutaan meitä kaikkia.  Jo nyt joissain käsissä on valmistumassa sukkia, askarteluja, koruja, käsityötaidetta, kortteja, kalentereita.  Jotkut jalat, selkä ja kädet ovat väsyneet ja kastuneet marja- ja sienimetsässä. Oman aikansa ja taitojensa antajat ovat olleet puuhassa ja toivon niin, että Jumalan rakkauden kohteena. Jo nyt voi rukoilla tapahtuman puolesta. 

Työlistoillamme myyjäisviikon eri vaiheissa oli yli 30 eri ihmistä.  Joku voi olla koko viikon, joku yhtenä iltana vain muutaman tunnin.    Joku siivosi, pesi ikkunoita, imuroi, vaivasi taikinoita, leipoi, paistoi, kuori perunoita, pilkkoi juureksia, valmisti kakkuja, korjasi tiskejä ja tiskasi, laittoi talkooporukalle ruokaa, keitti keittoja, kalusti salia, haki tarvikkeita kaupasta ja kaunisti salia ja myyjäispöytiä, liimaili tuoteluettelotarroja, silitti esiliinoja, availi ovia eikä tässä ole edes kaikki pienet ja suuret tehtävät.   Koulun toimistoon tai minulle voi ilmoittautua.   Hannamarja päivittää työlistaa. Pienikin apu kelpaa. 

Aina on talkooporukka saatu kokoon, vaikka joskus on uskoa koeteltukin. Joku ihmettelikin ihmisten löytymistä, koska vapaaehtoinen yhdessä tekemisen meininki on katoava luonnonvara.  Sinun siunaavia käsiäsi tarvitaan ja sinua kutsutaan mukaan omalle paikallesi. Minkä lahjan sinä haluat laittaa likoon?


Marja Heimala-Pelkonen,
050 363 3900 tai soittele tulostasi
koululle 09 491 667